În data de 23 februarie a.c., în jurul orei 06.45, la nivelul Serviciului Teritorial P.F. Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ciuperceni, jud. Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în România, condus de către cetățeanul român M.N., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constatat că în acesta se afla o cantitate mare de țigări de contrabandă, fapt pentru care șoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 24.500 de pachete cu țigări, marca Jin Ling, în valoare de 287.000 lei.

Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, autoturismul în valoare de 95.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român C. B., în vârstă de 24 de ani, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri și biscuiți cantitatea de 2.590 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 3.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet