Ieri, 12 decembrie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău - județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității de frontieră Piatra, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la graniţa cu Ucraina spre interiorul țării, îndreptându-se spre un imobil din zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele într-o anexă și într-un autoturism, aflate în curtea imobilului respectiv.

Lucrătorii noștri au somat prin voce persoanele în cauză, însă acestea nu s-au oprit și au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost informate și autoritățile de frontieră din Ucraina despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Imobilul aparține cetățeanului român I.P., în vârstă de 23 de ani, iar cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curte și au ridicat autoturismul în cauză și coletele cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea de 20.200 pachete țigări, în valoare de 236.300 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Volkswagen în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, două colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 980 pachete cu țigări în valoare totală de aproximativ 11.500 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet