Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orei 21.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieșire din țară, Istvan B., în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană. Acesta conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 11.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Cantitatea de ţigări în valoare de 131.625 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 37.6000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot în data de 13 februarie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza localității Poienile de sub Munte.

În urma perchezițiilor efectuate, în interiorul imobilelor care aparțin cetățenilor români S. V., în vârstă de 33 de ani, și M. L., de 40 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe cutii care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Procedând la inventarierea cutiilor descoperite, s-a constatat că acestea conţineau 521 pachete cu țigări, în valoare de 6.096 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, într-unul din imobile a mai fost descoperită şi confiscată în vederea continuării cercetărilor, suma de 1.055 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot, ieri, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.20, lucrătorii noștri au observat în curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localității de frontieră Lunca la Tisa, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Din primele verificări, s-a constatat că acestea conțin țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării lor la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a stabilit că acestea conțin 6.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet