Torentii si scurgerile de pe versanti au contribuit la cresterea debitelor si nivelurilor unor vai si paraie care s-au revarsat. Suvoaiele de apa au transportat aluviuni, pietris, material lemnos si material vegetal care au colmatat rigolele si santurile.

Cantitatea de apa acumulata in timp scurt nu a putut fi preluata de retelele de canalizare. Au fost inundate 24 de gospodarii, 38 de anexe gospodaresti. S-au produs pagube pe 67 hectare de teren arabil, 15 hectare de pasuni si fanete.

Au fost afectate de inundatii opt podete, 11,1 km de strazi, 13,6 km de drum agricol si forestier si 0,8 km eroziune de mal. Suvoaiele de apa au inecat 33 de animale si au avariat un autoturism.

Comitetele locale pentru situatii de urgenta au intervenit cu personal si mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase, Comisii mixte, alcatuite prin ordin de prefect, se vor deplasa in teritoriu pentru constatarea si evaluarea pagubelor produse la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și