Pentru a se menține ordinea, pe lângă echipajele Poliției și Jandarmeriei, în PTF Petea au ajuns și lucrători de la Intervenția Rapidă a celor de la Poliția de Frontieră, informează PresaSM.ro

Potrivit aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră, timpul de așteptare la PTF Petea – pe sensul de ieșire din țară – este de 90 de minute, în timp ce la PTF Urziceni este de 50 de minute.

În ultimele 24 de ore, prin PTF Petea, judeţul Satu Mare, au trecut peste 7.600 persoane, din care 6.500 pe sensul de ieșire şi aproximativ 2.300 de mijloace de transport.

Probleme sunt generate și de către autoritățile maghiare, care efectuează un control anti-COVID suplimentar, crescând timpii de așteptare.

”În contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria. Acest fapt poate determina cresterea timpului de aşteptare la ieșirea din țară. A fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct”, reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliția recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și