Ieri, 01 octombrie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, lucrătorii noștri au acționat în zona de competență pentru reținerea unui autovehicul despre care aveau date că transportă țigări provenite din contrabandă și care se deplasa de la frontiera de stat spre DN 19.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, autoturismul marca Ford Tranzit a fost urmărit, iar după aproximativ 10 km, pe raza localității de frontieră Remeți, șoferul a oprit mașina, a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre frontiera de stat.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean H. Y., în vârstă de 20 de ani, iar în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 10.500 de pachete cu țigări, în valoare de 122.850 lei, iar autoturismul marca Ford Tranzit în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Și la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat, azi dimineață, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Lupcina, jud. Suceava, unde au găsit, într-o anexă cu lemne o cantitate mare de ţigări de contrabandă.

Drept urmare, s-a luat măsura transportării coletelor cu țigări la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, având provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 140.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și