Membrii rețelei le promiteau oamenilor locuri de muncă în Peninsula Iberică, însă, după ce ajungeau aici, îi obligau să lucreze fără să primească bani și să trăiască în condiții greu de imaginat. Suma pe care o obținea gruparea de pe urma victimelor lor este uriașă, informează Alba24.ro

Procurorii spanioli au trimis după gratii 16 persoane – printre care și cinci oameni de afaceri – suspecte că au ținut în condiții de sclavie sute de cetățeni români și moldoveni. După mai bine de un an de investigații, autoritățile au declanșat o vastă operațiune la mai multe ferme din jurul localităților Jaén, Huelva, Córdoba și Albacete, potrivit El Pais.

Anchetatorii au descris condiții de inimaginabile în care erau ținuți sute de români și moldoveni care lucrau în agricultură, la fermele respective.

Familii întregi, erau ”cazate” în condiții de nedescris – dormeau pe jos, pe saltele murdare, printre șobolani, iar unii dintre oameni erau ținuți sub niște folii din plastic amenajate sub formă de corturi.

Cei aproape 600 de oameni au fost ani întregi sclavii românilor, care i-au avut complici pe angajatorii spanioli și portughezi. Cele cinci firme pentru care munceau cei exploatați, sunt parte din investigație. Acuzațiile din dosar sunt de exploatare, spălare de bani și constituirea unui grup criminal organizat.

Un milion de euro lunar obțineau cei de la Compania de Angajări Temporare, cu sediul în Almonte de pe urma muncii românilor și modovenilor care erau ținuți în mizerie.

Anchetatorii au descoperit că, sub paravanul muncii în agricultură, pe termen scurt, suspecții instaurau un regim de teroare printre muncitori.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și