Ieri, 26.12.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, colegii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Rona de Jos, județul Maramureș, un autoturism marca Audi Q7.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autoturismului în cauză, însă șoferul le-a ignorat, continuându-și deplasarea în viteză, spre localitatea Sighetu Marmației.

Drept urmare, s-a pornit la urmărirea acestuia, iar după câțiva zeci de metri, șoferul a virat pe un drum neamenajat, a abandonat autoturismul și a fugit.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 228.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 48.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dar și pentru depistarea șoferului, respectiv a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet