Ieri, 27 martie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Rozavlea, județul Maramureș, o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în România.

Aceasta era condusă de un cetăţean român, T. P. în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit un perete dublu amenajat în cabină, în care au putut fi observate țigări. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoutilitarei la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra autovehiculului, în peretele dublu a fost descoperită o cantitate însemnată de țigări. Astfel, la inventariere a rezultat cantitatea de 5.670 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 66.300 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

Totodată, autoutilitara în valoare de 14.000 lei, folosită la transportul țigărilor, a fost indisponibilizată la sediul sectorului de frontieră, până la finalizarea anchetei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și lucrători din cadrul Sectoarelor P.F. Brodina și Vicovu de Sus, județul Suceava, au descoperit în zona de responsabilitate mai multe colete cu țigări.

Baxurile descoperite în urma acțiunilor specifice au fost transportate la sediile Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.910 pachete în valoare de 92.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se, totodată, verificări în vederea identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și