Ploaia abundentă ce a căzut peste comuna Săcel a creat probleme în orașul Săliștea de Sus. Acolo curțile oamenilor au fost acoperite de ape din cauza torenților care au venit de pe versanți.

Primarul orașului, alături de pompierii civili au intervenit imediat cu excavatoare și au reușit deblocarea văilor și șanțurilor.

În urma unei ruperi de nori, în localitatea Săliștea de Sus 70 de gospodării au fost afectate. În cazul a trei gospodării inundate au intervenit, pentru evacuarea apei din subsoluri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă. În cazul celorlalte gospodării a intervenit CLSU Săliștea de Sus cu utilajele din dotare. Nu s-a impus evacuarea persoanelor din locuințe deoarece au fost afectate doar curțile și subsolurile gospodăriilor. De asemenea, DJ 188, care a fost blocat de aluviuni pe o distanță de circa 100 de metri este în acest moment deblocat.

​În județul Maramureș până la ora 10.00, astăzi, există o atenționare cod roșu hidro pe Vișeu și Iza. Efectivele pompierilor maramureșeni sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune.

Citește și