Ieri, 09 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității Sighetu Marmației mai multe persoane care au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând în spate colete voluminoase.

Persoanele în cauza au încărcat coletele într-un autoturism care aștepta pe partea românească și s-au întors în Ucraina. În continuare, autoturismul în cauză a demarat în trombă spre interiorul tarii, dar imediat a fost oprit de către polițiștii de frontieră.

La volanul mașinii, marca Opel, se afla cetățeanul roman P.V., în vârstă de 59 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor descoperite a rezultat cantitatea de 6.500 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 76.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

Totodată, autoturismul în valoare de 9.600 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și