În data de 14 octombrie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău - judeţul Maramureş a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, colegii noștri au oprit în trafic pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în România.

Autoturismul era condus de către cetățeanul român V.C., în vârstă de 45 de ani, iar în mașină se mai afla în calitate de pasager M.A., în vârstă de 25 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Covasna.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia mai multe cutii care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cei doi cetățeni români la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea cutiilor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 4.000 pachete cu țigări, în valoare de 46.800 lei, marfă ce a fost confiscată, iar autoturismul marca Mitsubishi în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și