La ora locală șapte oamenii încă mai așteptau la punctul de la Hegyeshalom. Sătmărenii spun că s-a format o coadă de câteva sute de mașini.

Mai multe echipaje ale poliției din Austria au fost trimis la granița cu Ungaria, informează PresaSM.ro

În această dimineață, la zona de frontieră au fost trimise mai multe echipaje ale poliției din Austria. Oamenii sunt obosiți și nu primesc răspunsuri din partea autorităților, spun sătmărenii. În mașini sunt și copii mici, iar părinții devin îngrijorați. Unul dintre sătmărenii prinși la vamă a precizat pentru PresaSM că coada a devenit kilometrică, iar din cauza mașinilor care așteaptă, inclusiv a TIR-urilor, riscă să se blocheze drumul spre Viena. (n.red aprox. 80 de km).

Oamenii lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă. Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.

Într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani, ne-a explicat unul dintre sătmărenii blocați la vamă.

La ora 8:00, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

Și asta nu e tot. Autoritățile din țara vecină au fost agresive. Potrivit unei relatări din partea sătmăreanului care ne-a trimis imaginile de la vama Hegyeshalom, polițiștii maghiari au lovit cu piciorul cauciucurile mașinilor și le-ar fi spus oamenilor că nu au ce căuta pe teritoriul Ungariei, pentru că sunt bolnavi.

Ieri, guvernul Viktor Orban a decis închiderea granițelor. Oamenii pur și simplu au fost prinși pe traseu.

Oamenii sunt revoltați.PresaSM a încercat să ia legătura cu Instituția Prefectului condusă de domnul Radu Bud. Așteptăm un răspuns oficial cu privire la situația sătmărenilor aflați la granița dintre Austria și Ungaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și