În data de 18 octombrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în țară, patru bărbaţi, trei cetățeni maghiari şi un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, la volanul unor autoturisme înmatriculate în Ungaria, Ucraina şi România.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra mașinilor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în rezervor, într-o canistră, în sistemul de ventilație, într-un lonjeron, în portiere, în tavan și în spătarele scaunelor, cantitatea totală de 1.242 pachete cu ţigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 5.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferii au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismele folosite în activitatea infracţională au fost reținute de către autorităţile vamale până la plata amenzilor, având în vedere că aveau spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Tot ieri, 18 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, la nivelul Serviciului Teritorial P.F. Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, lucrătorii noștri au observat, pe raza localității Brodina de Sus, jud. Suceava, un autoturism marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare. La vederea patrulei poliției de frontieră, șoferul autoturismului în cauză a mărit viteza de deplasare, îndreptându-se spre un drum forestier, până în apropierea unui râu, unde a abandonat autoturismul și a fugit în pădurea din apropiere.

In autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate și în portbagaj mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea totală de 14.990 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, 21 de baxuri cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 10.500 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 122.800 lei.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și