În data de 16 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei - s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane aflat pe un teren agricol. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

Ulterior, colegii noştri au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Marfa, în valoare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și