În data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean ucrainean Liubomyr F., în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locuri special amenajate în podeaua mașinii și stâlpii acesteia, cantitatea de 1.343 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 15.700 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete.

În data de 19.10.2018, în jurul orei 22.00, un echipaj de la Sectorul poliției de Frontieră Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea fronteirei de stat mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă.

Drept urmare polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce. În acel moment, bărbații s-au dispersat în direcții diferite și, deoarece nu s-au supus somațiilor legale efectuate de către lucrătorii noștri, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, descoperind într-un șopron cu fân, aflat în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 25.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, a căror valoare se ridică la suma de 299.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au descoperit în apropierea frontierei de stat 10 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 117.000 lei

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și