O serie de filmări realizate de o cameră de trafic instalată în localitatea bulgară Polykraishte, publicate de organizația non-guvernamentală European Transport Policy Center, surprinde autocarul în numeroase treceri.

ONG din domeniul transportului susține că este vorba de același autocar implicat în accidentul de sâmbătă dimineață.

În imaginile surprinse de camera video, autocarul apare circulând cu viteză și realizând mai multe depășiri, într-un clip video depășind o cisternă și un autovehicul. Clipurile sunt realizate ziua și noaptea."Este o încălcare clară a regulilor de trafic - într-o depășire se îndreapta spre mașinile care vin pe contrasens", a declarat Diana Rusinova de la organizația European Transport Policy Center.

"Potrivit analizei noastre, limita de viteză în zonă este 40 km/oră și autocarul se deplasează cu 80 km/oră", spune ea.

Patru morți în accidentul de autocar de sâmbătă dimineață

Patru români au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

Cei cinci români răniți în accident au fost aduși în țară cu elicopterele SMURD, iar alți 10 cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tărnovo, dar nevătămați, au ajuns în țară sâmbătă seara fiind transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și