Pentru reţinerea persoanei implicate în activitatea de contrabandă, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 19 martie a.c., la nivelul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus– I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat o persoană care se deplasa prin apa pârâului Laura, transportând mai multe colete legate între ele cu o sfoară.

Imediat, colegii noștri au acționat la reținerea bărbatului, dar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat coletele și a fugit către teritoriul ucrainean.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit și a fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 207.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 02.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul grec K.V., în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autocar marca DAF, ce efectua o cursă regulată Ucraina-Grecia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autocarului și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele persoanale ale şoferului, cantitatea de aproximativ 200 kg de tutun pentru narghilea şi 50 l de votcă, de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de aproximativ 2.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vişeului au descoperit în zona de responsabilitate, abandonate, pe raza localității Crasna Vișeului, jud. Maramureș, 11 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.313 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 62.150 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și