Ieri, 05 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Valea Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.068 pachete, în valoare de 127.100 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Citește și