Ieri, 25 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 09.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, jud. Suceava, mai mult persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, câteva colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

Cele 20 de colete descoperite la fața locului au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 41.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 485.000 lei.

Lucrători din cadrul aceluiași sector, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au descoperit în aproprierea frontierei de stat, tot ieri, în jurul orei 20.00, pe raza localității Costileva, jud. Suceava, mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 pachete țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 152.000 lei. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

De asemenea, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat două persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul, au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite patru colete care conțineau cantitatea de 2.996 de pachete cu țigări, în valoare de 35.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet