Stratul de zăpadă nu e foarte mare, dar pericol de derapaj există.

Deşi avertizările au apărut în urmă cu două zile, iar autorităţile s-au declarat pregătite pentru vremea severă, participanţii la trafic se plâng că nu au văzut niciun utilaj care să arunce material antiderapant.

Vremea a fost deosebit de rece. Cerul a fost mai mult noros și au căzut ploi și cu caracter de aversă. În cursul nopții, în zona montană înalta ploile s-au transformat în lapoviță și ninsoare. Cantitatea maximă de apă căzută a fost de 25.0 l/mp la Iezer.

Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări de până la 36 km/h (la Ocna Şugatag), iar în zona montană înalta de 43 km/h (Iezer).

Temperatura maximă a fost de 12 grade la Târgu Lăpuș, Baia Mare și 13 grade la Ocna Şugatag, Sighetu Marmației. Local, în zona montană s-a semnalat ceață Au căzut precipitații sub formă de ninsoare în păsurile montane.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții normale pe sectoarele de drumuri naționale. Nu au fost semnalate probleme în trafic. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed în zona de ses și deal, iar în zona de munte (pasuri montane) sunt porțiuni de drum pe care se găsește depusă zăpadă.

La această ora ninge în Pasul Prislop, între km 165 și km 175, respectiv în Pasul Gutâi, între km 20 și km 32. Precipitații sub formă de lapoviță, pe Dealul Ştefăniţei.

Angajații secției de drumuri au intervenit și răspândit trei tone de sare pe DN 18, în Pasul Prislop. Acum se intervine cu utilaje la Vișeu de Sus.

La nivelul județului sunt asigurat serviciile de utilitate publică. Nu au fost semnalate probleme/defecțiuni datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet