Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu anunţa, în 10 iulie, că a fost depistat un caz de fraudă la bacalureat la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamţ, de unde au fost eliminaţi din examen aproape 20 de candidaţi.

Potrivit Mediafax, în cazul de la Piatra Neamţ, s-a dispus desfacerea contractului de muncă pentru trei dintre profesorii implicaţi şi diminuarea salariului cu 15 la sută timp de două - cinci luni pentru alţi 20 de dascăli.

În Bihor, 28 de cadre didactice care au făcut parte din Comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic "Unirea Ştei" au fost sancţionate disciplinar, în cazul fraudei de la examen, pentru nouă profesori a fost desfăcut contractul de muncă, iar în cazul celorlalţi măsura fiind diminuarea salariului.

În total, în acest caz, 37 de profesori au fost cercetaţi disciplinar, însă s-a decis sancţionarea a 28 dintre aceştia.

Astfel, pentru nouă dintre profesori a fost desfăcut contractul de muncă, alţi 11 vor avea salariul de bază diminuat cu 15 la sută timp de şase luni, doi dascăli vor avea diminuat salariul sau indemnizaţia de conducere tot cu 15 la sută, timp de trei luni, cinci profesori vor avea salariul redus cu zece procente timp de trei luni, iar un cadru didactic a primit avertisment.

"Sunt abateri de la metodologia examenului de la bacalaureat, abateri suficient de grave pentru a desface contractul de munca pentru 9 profesori din Bihor si 9 din Timis. In judetul Bihor, din cele 37 de cadre didactice cercetate disciplinar, 28 au fost sanctionate", a declarat, pentru România TV, ministrul Sorin Câmpeanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și