Funar propune valorificarea bogăţiilor ţării în favoarea românilor, nu a străinilor, anunțând că România deține zăcăminte de estimate la peste 10.000 de miliarde de euro, informează MEDIAFAX.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului România Noastră, românii au şansa să aleagă primul preşedinte român al României din ultimii 30 de ani.

Funar a afirmat pe pagina de Facebook a formaţiunii că Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se dezbată public şi să se decidă de către popor cum trebuie valorificate bogăţiile naturale aflate pe teritoriul ţării.

„Noi, românii, trăim în grădina Maicii Domnului, într-o ţară extraordinar de frumoasă şi foarte bogată în resurse naturale. Avem la Roşia Montană, în Munţii Apuseni, metale care nu există în tabelul lui Mendeleev, dar pe lângă acestea avem şi diamante şi exploatarea lor încă nu a început şi majoritatea românilor nu ştiu că avem diamante. Bunul Dumnezeu ne-a lăsat aproape toate bogăţiile care există pe planeta Pământ şi multe dintre ele în cantităţi uriaşe. Din păcate, în aceşti ultimi 30 de ani, cei care s-au aflat în conducerea României au înstrăinat aceste bogăţii naturale, majoritatea le-au dat la străini, la firme străine, mai pe nimic, iar poporul român nu beneficiază de aproape nimic de pe seama acestor resurse. Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se prevadă că bogăţiile naturale sunt monopol de stat, aparţin poporului român, şi pot fi exploatate numai pe baza unor contracte de împărţire a producţiei în care să se prevadă că cel puţin 70% din producţie aparţine poporului român”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, în munţii de la Roşia Montană, valoarea metalelor rare şi a zăcămintelor de aur şi argint stabilită de specialişti depăşeşte 10.000 de miliarde de euro.

„Banii intră în bugetul de stat iar din valoarea bogăţiilor naturale extrase anual, 50% să se împartă cetăţenilor născuţi şi care trăiesc în România şi se virează în cont în fiecare an o sumă în funcţie de valoarea producţiei obţinute. Poporul român va ajunge un popor bogat, un popor fericit, iar pe baza acestor sume uriaşe care pot fi obţinute din valorificarea bogăţiilor naturale se vor strânge fondurile necesare pentru a începe acţiunea de reindustrializare a României, de asigurare a locurilor de muncă pentru toţi românii, astfel ca milioane de români alungaţi în lume să revină acasă”, a conchis candidatul Partidului România Noastră.

Gheorghe Funar a mai candidat pentru funcţia de preşedinte al României în anul 1996 din partea PUNR şi în anul 2014, ca independent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet