Horea Vușcan a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și plata a 200.000 de euro despăgubiri pentru familiile victimelor. Eugen Tomac s-a deplasat personal, marți, la Oradea, să-l lanseze pe Vușcan ca și candidat al Mișcării Populare la primăria orașului, relatează site-ul bn24.ro.

Presa locală scria în 2008, că „evenimentul a stârnit, la vremea respectivă, numeroase comentarii, dată fiind identitatea autorului accidentului, fiul fostului patron al fabricii de ulei Interoil, cunoscut în oraş pentru înclinaţia spre viteză şi spre viaţa de noapte. Mai mulţi martori oculari susţineau că şi la momentul producerii accidentului Vuşcan era băut la volan.

De altfel, iniţial, în dosarul lui atât viteza cât şi alcoolemia figurau peste pragul penalului, pentru ca în scurt timp nivelul îmbibaţiei alcoolice să scadă „miraculos” până la zero. De-a lungul a numeroase expertize, viteza s-a diminuat şi ea la doar 72-80 km/h, deşi martorii o aproximau la peste 130 de km/h.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet