La data de 26 aprilie un băimărean a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt. El a declarat că în noaptea de 25/26 aprilie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-o casă de vacanţă din satul Posta, comuna Remetea Chioarului, şi au sustras mai multe obiecte electrice şi electronice. Valoarea prejudiciului a fost de 5 830 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat un minor de 15 ani din Coltău, bănuit de comiterea faptei. 90% din bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a bănuitului.

Reamintim câteva dintre recomandările campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe aflată în derulare, „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care, susţinând că sunt reprezentanţii unor instituţii, nu fac dovada calităţilor lor!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere şi care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și