În cadrul acţiunilor organizate au fost verificate opt autovehicule, doi agenţi economici şi 12 persoane legitimate.

Astfel pe strada Peştilor au fost identificaţi doi tineri de 20 şi 22 de ani din localitate care transportau cu două atelaje cantitatea de 5,5 mc lemn rotund fără a avea aviz de însoţire sau alte acte de provenienţă.

Tot cu un atelaj, un alt localnic transporta pe strada 22 Decembrie, cantitatea de 1,63 mc de grindă şi cherestea, de asemenea fără a avea aviz de însoţire sau alte acte de provenienţă.

Întreaga cantitate de lemn, în valoare de peste 2.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 5.000 lei.

Şi poliţiştii din Târgu Lăpuş împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Târgu Lăpuş, au organizat în data de 27 martie a.c. o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierii şi transporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, a fost identificată cantitatea de 5 mc steri lemn, abandonată pe partea dreaptă a drumului de acces înspre Mănăstirea Rohiţa.

Materialul lemnos a fost inventariat şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Târgu Lăpuş. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii provenienţei materialului lemnos şi identificării autorului faptei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet