Ieri, 12 februarie, un băimărean în vârstă de 76 de ani, a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de înşelăciune.

El a declarat că doi bărbaţi, sub pretextul efectuării serviciului de deratizare, au pătruns în locuinţa sa de pe strada Narciselor din Baia Mare şi profitând de neatenţia sa, au sustras dintr-o comodă suma de 6000 de lei. De asemenea, bărbaţii au pretins să li se achite suma de 25 de lei, costul serviciului de deratizare.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi înşelăciune, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să fie cu băgare de seamă în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă oferindu-le diverse servicii.

Deratizările se fac unitar, în întreg imobilul, şi se anunţă din timp, prin afişe sau verbal, de conducerea asociaţiei din care faceţi parte.
Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizaţi să efectueze astfel de servicii.

Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă.
În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și