Sute de zboruri au fost anulate spre și dinspre Marea Britanie, mai ales în sudul Angliei, din cauza furtunii Eunice.

Unii dintre cei care au apucat să se urce, totuși în avioane, au trecut prin emoțiile unor aterizări periculoase.

A doua furtună majoră din ultimele trei zile a trecut cu o forță teribilă, lăsând în urmă cel puțin trei victime în Regatul Unit. Vântul a smuls bucăți din acoperișul arenei O2 din Londra.

Serviciul meteo britanic a anunțat că vântul a bătut cu ... 196 de kilometri pe oră în insula Wight, probabil cel mai puternic vânt înregistrat vreodată în Anglia!

Transporturile au fost date peste cap. Cele mai multe trenuri care urmasu să ajungă sau să plece din Londra au fost oprite. Portul Dover de la Canalul Mânecii a fost închis, la fel și circulația pe podurile care leagă Anglia de Țara Galilor.

Perturbările au continuat și sâmbătă în partea de sud a Angliei, unde zeci de mii de locuințe erau în continuare fără curent electric.

Cel puțin patru oameni au murit și în Olanda, uciși de arborii doborâți de vânt. Pagubele sunt substanțiale.

În orașul belgian Charleroi, vijelia a depășit 130 de kilometri pe oră. Acoperișurile mai multor locuințe au fost spulberate și zeci de mașini - distruse de copacii smulși de vânt. Iar zidul unei clădiri s-a prăbusit peste o mașină în care se află o tânără.

În mai multe zone, traficul feroviar a fost întrerupt, iar școlile - închise. În orașul belgian Tournai, o macara s-a prăbușit pe acoperișul unui spital.

În Germania, furtuna a fost botezată Zeynep. Ploaia puternică a provocat inundații pe coasta de la Marea Nordului și pe fluviul Elba.

Mulți șoferi au fost slavați din mașinile surprinse de viitură. Cel puțin doi oameni au murit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și