În noaptea spre luni, după cum au precizat experții americani, s-a produs o ejecție a unui flux important de plasmă, cât jumătate din discul solar, amintind de o omidă uriașă.

Norul compus din sute de milioane de tone de plasma solară se așteaptă să ajungă miercuri în apropierea Terrei, potrivit agenției de presă menționate.

Conform NOAA, indicele Kp de tulburări geomagnetice se ridică în prezent la 6 unități, dar ar mai putea crește, nu însă semnificativ, în următoarele ore. Indicele Kp exprima activitatea geomagnetică, pe o scara de la 1 la 9. Un indice de minimum 5 semnifică o furtună geomagnetică de mică putere.

Furtuna magnetică a generat aurore luminoase pe cer în nordul Canadei și în Scandinavia.

Medicii atrag atenția că, uneori, furtunile magnetice sunt însoțite de dureri de cap, migrene, palpitații, insomnie, o stare scăzută de vitalitate, căderi de tensiune. Oamenii de știință atribuie aceste modificări din organismul uman faptului că fluctuațiile câmpului magnetic încetinesc fluxul de sânge capilar și atunci debutează hipoxia tisulară (aport insuficient de oxigen la nivelul țesuturilor).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet