Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea a doi tineri de 17 şi 30 de ani din municipiu, bănuiţi de comiterea unui furt din auto.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că la finalul lunii decembrie 2016, cei doi tineri au spart geamul portierei unui autoturism aflat parcat pe strada Teatrului din Baia Mare şi au sustras din interior o geantă cu acte personale, suma de 1200 euro şi 4000 de lei. Prejudiciul total cauzat a fost de 13000 de lei.

Faţă de băimăreanul de 30 de ani poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului şi documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi bănuiţi.

Şi poliţiştii de investigaţii criminale din Sighetu Marmaţiei au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un tânăr, bănuit de comiterea a două furturi. Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit că la sfârşitul săptămânii trecute acesta ar fi pătruns în curtea unui sighetean şi ar fi sustras scule electrice în valoare de 4 000 de lei, dintr-un autoturism lăsat neasigurat în curtea locuinţei.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că duminică, 26 februarie a.c., cel în cauză ar fi pătruns în curtea unui alt sighetean de unde ar fi sustras o bicicletă şi articole de pescuit, cauzând un prejudiciu în valoare de 1 500 de lei.

În ambele cazuri bunurile sustrase au fost recuperate de poliţiştii sigheteni şi restituite părţilor vătămate.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, domiciliat în localitatea Sălsig, a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și