Partidul Mișcarea Populară, prin avocat angajat, a solicitat instanței să respingă cererea de intervenție auxiliară în proces a celor 48 de președinți ai organizațiilor județene ale UNPR, pe motiv că nu ar avea interes în proces. Instanța de judecată, impresionată de suferința PMP de a nu putea să-și adjudece cât mai repede patrimoniul și consilierii UNPR, a respins cererea de intervenție anulând dreptul președinților organizațiilor județene să-și susțină hotărârea celor peste 150.000 de membri de a nu voi fuziune cu PMP.

UNPR a declarat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, fapt pentru care Instanța a suspendat din nou cauza, amânând decizia “divorțului politic iminent” cu cel puțin câteva luni.

Din desfășurarea procesului de astăzi, s-a desprins cu claritate că judecata se desfășoară sub o anumită presiune, care dăunează respectării procedurilor normale prevăzute de codul de procedură civilă.

Încercarea conducerii PMP, care acum două săptămâni, în Ședința Consiliului Național de la Sinaia, a revocat din funcțiile de conducere din organizațiile teritoriale PMP, toți membrii UNPR – rămași în structurile acestora, s-a manifestat și în ședința de astăzi prin atitudinea avocatului angajat care dorea cu orice preț să obțină o sentință favorabilă popularilor, astăzi.

Declar ferm și fără echivoc că orice eventuale încercări ale PMP de a influența în vreun fel instanța de judecată de a nu ține cont de voința UNPR de a nu fuziona, deci de a nu „se preda” acestui partid, vor primi răspunsul cuvenit, în limitele legii.

Schimbarea a 3 complete de judecată în doar 4 luni, prin abținerea a 3 judecători ai Curții de Apel București ne dovedește că în spatele ușilor închise se întâmplă ceva.

În timpul derulării suspendării cauzei, vom apăra interesul partidului la Tribunalul București,în procesul deschis în Dosarul nr.39438/3/2017, prin care am solicitat declararea nulității protocolului de fuziune semnat „pe persoană fizică”, în mod abuziv, iresponsabil și ilegal de către fostul președinte Valeriu Steriu, azi președinte executiv și deputat al PMP.

Ca și până acum, UNPR își continuă activitatea ca partid de sine stătător, înscris în Registrul Partidelor Politice, desfășurând Conferințele județene de alegeri potrivit statutului, pregătindu-se pentru viitoarele confruntări electorale.

Comportamentul liderilor PMP care au manifestat, fără îndoială, pragmatismul și cinismul peste limitele acceptabile în politică, au fost orientat spre atingerea unui obiectiv clar:

- acapararea UNPR și desființarea acestuia asigurându-și:

- intrarea în parlament cu voturile progresiștilor, preluarea patrimoniului material și financiar, dublarea numărului de membrii și consilieri locali, încasarea integrală a subvenției de la stat, împăunarea cu urcarea pe podiumul partidelor mari.

După un an și jumătate, petrecut în sălile de judecată, și o nouă suspendare care prelungește agonia, fuziunea este absolut inaplicabilă în fapt, este compromisă și ridicolă, este o simplă "poveste" pe care liderii PMP o transmit în teritoriu, la ceas de seară, pentru că pemepiști să doarmă bine. Să sperăm ca această poveste nu va deveni un „basm” sau chiar „banc” în scurt timp.

Împreună cu președintele fondator al UNPR – Gabriel Oprea, solicit președintelui PMP, domnului senator Traian Băsescu, să dispună renunțarea la această fuziune care s-a dovedit a fi dăunătoare ambelor partide.

Nimeni și nimic nu ne poate opri ca în viitor să colaborăm politic și electoral ca două partide de sine stătătoare, puternice și apreciate.
UNPR – există și va exista!

Semnează,

Președinte UNPR

Ion Răducanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet