"Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sangvin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea, se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile în acest moment", a declarat un apropiat al artistului pentru Mediafax.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, "fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral", se mai arăta în comunicatul citat.

"Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o data faptul că starea pacientului este stabilă", au adăugat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și