Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca structurile pentru situații de urgență din județele aflate sub atenționare de cod galben să fie pregătite pentru a intra în faza de mobilizare pentru intervențiile ce vizează ajutorarea comunităților și gestionarea urgențelor medicale.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, inspectoratele pentru situații de urgență și autoritățile locale vor activa planurile de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații de urgență.

MAI le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență în zilele următoare și să aibă în vedere că precipitațiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zăpadă ce ar putea îngreuna traficul rutier.

Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea, autoritățile locale vor mobiliza resursele pe care le au la dispoziție pentru a asigura deszăpezirea și degajarea căilor rutiere.

La nivelul MAI se va monitoriza atent situația înregistrată la nivel național prin Centrul Național pentru Coordonarea Integrată a Intervenției.

Conform avertizărilor meteorologilor, începând de joi, de la ora 13,00, va ninge abundent în zonele montane și în regiunile sud-vestice ale țării, urmând ca de vineri de la ora 16,00 ninsorile să fie prezente și în Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sudul Banatului.

Citește și

Comentarii