În prezent, întreaga țară trece printr-o criză sanitară fără precedent și tocmai acesta este motivul pentru care, pe listele social-democraților din țară se regăsesc tot mai mulți specialiști din domeniul medical, dar și din alte sectoare de activitate. Pe lângă criza sanitară pe care PNL nu reușește sub nicio formă să o țină sub control, numărul de cazuri de îmbolnăviri apropiindu-se vertiginos de 5000/ zi, România va fi lovită, în câteva luni, de o puternică criză economică și financiară. Noul PSD vine în fața electoratului cu oameni care sunt pregătiți să preia guvernarea și să aducă soluții acolo unde, astăzi, sunt semnalate numai probleme.

PSD Maramureș a depus joi, 22 octombrie, lista candidaților pentru Parlamentul României, iar garda de cadre este schimbată în proporție de peste 90%. Astfel, locul întâi pentru Camera Deputaților a revenit președintelui PSD Maramureș, economistul Gabriel-Valer Zetea, vicepreședinte PSD pe domeniul infrastructură, fiind urmat de deputatul Gheorghe Șimon, inginer, parlamentar la al doilea mandat. Locul trei este ocupat de fostul secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, economistul Cosmin Butuza, secretarul executiv al PSD Maramureș. Pe locul patru a fost propus un primar aflat la al doilea mandat, psihologul Lucia Butcure, iar pe locul cinci se află un primar nou, la primul mandat, în persoana juristului Ioan Onea din Ocna Șugatag. Administratorul Dragoș Nelu, noul primar al comunei Gârdani este pe poziția șase, în timp ce locul șapte a revenit președintelui TSD Maramureș, economistul Flaviu Bălan. Locul opt pe lista pentru Camera Deputaților revine tot Țării Lăpușului, pe listă fiind inginerul Mihai Tîmbuș, pe locul nouă se află inginerul Gabriel Maxim, iar pe locul 10, lista este închisă de viceprimarul orașului Seini, inginerul Octavian Bodea.
Și la Senat lista de candidați este una cu totul nouă, prima poziție fiind ocupată de managerul Sorin Vlașin, președintele PSD Sighetu Marmației. Pe locul doi se află primarul cu cele mai multe mandate din Maramureș, inginerul Vasile Boitor, în timp ce locul trei revine primarului de Șieu, profesor Irina Iusco, ajunsă la cel de-al patrulea mandat. Pe locul patru regăsim un alt primar cu multe mandate, profesorul Gheorghe Mureșan din Ariniș, în timp ce locul cinci pentru lista de Senat este ocupat de juristul Liliana Moga, președintele OFSD Baia Mare.

”Suntem pregătiți să venim în fața cetățenilor cu soluții pentru a opri atât criza sanitară, cât și criza economică. PSD a dovedit, în anii în care s-a aflat la guvernare, că face o politică pentru oameni. De un an de zile, sub guvernarea PNL, singurul lucru care contează pentru actualii guvernanți este acordarea de funcții politice și administrative pe bază de cumetrii. Toți cei pe care PSD Maramureș îi propune pe lista pentru Camera Deputaților și Senat sunt oameni onești, integri, specialiști, oameni care pot și vor aduce schimbarea de care are nevoie întreaga țară. Pe listă au fost propuși doar maramureșeni, fără nicio intervenție de la centru. Uniți suntem puternici și, în 6 decembrie, vom readuce normalitatea în România”, a declarat liderul județean al social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet