Și PSD Maramureș a lansat un apel către membrii și simpatizanții săi, prin vocea președintelui filialei județene, deputatul Gabriel Zetea, care a cerut tututor să se mobilizeze și să vină în ajutorul prietenilor ucraneni, atât a celor care fug îngroziți din calea războiului cât și în sprijinul celor care au rămas pe baricade pentru a-și apăra statul de invazia armatei ruse. Primăriile social-democrate din Maramureș au demarat, încă de vineri, acțiuni de colectare de ajutoare, iar unii primari au fost deja la vama Sighet, fie pentru a dona alimente celor care trec granița, fie pentru a-i ajuta pe ucranienii rămași în bătaia armelor. Consilierii locali, județeni și membrii PSD au cazat și continuă să primească refugiați în locuințele sau pensiunile pe care le dețin, în timp ce alții duc ajutoare la sediul partidului sau se organizează pentru a aduna produse de strictă necesitate dincolo de hotarele României.

Gheorghe Buda, primar Șomcuta Mare: ”Am pregătit pentru prietenii noștri din Nadvira, Ucraina, lucrurile de maximă necesitate”
În cursul zilei de marți, 1 martie 2022, în semn de solidaritate cu locuitorii din Nadvirna, regiunea Ivano-Frankivsk, primarul orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda a făcut un transport în Ucraina, pentru a duce generatoare de curent, stații de emisie-recepție dar și alte produse atât de necesare localnicilor, în aceste momente cumplite pe care nimeni nu și le-a imaginat cu o săptămână în urmă.
”Cu administrația locală din Nadvirna, regiunea Ivano-Frankivsk care este înfrățită cu județul Maramureș avem o colaborare frumoasă, care se întinde de-a lungul anilor. Deși nu suntem orașe înfrățite, încă, suntem parteneri culturali și am avut mai multe acțiuni comune, care ne-au făcut plăcere tuturor. Când am văzut ce se întâmplă în Ucraina, nu am putut rămâne pasivi. Am discutat cu primarul din Nadvirna pentru a afla ce au nevoie și ne-au cerut, în primul rând, generatoare de curent, în cazul în care spitalele sau alte instituții importante ar rămâne fără curent electric. Transportul nostru a fost unul consistent, făcut din inimă pentru inimile ucrainene aflate în momente de teroare. M-am deplasat personal în Ucraina, pentru a fi sigur că ajutoarele noastre ajung la prietenii din Nadvirna și vreau să mulțumesc oamenilor de bine și consilierilor locali din Șomcuta Mare care au contribuit pentru ca acest transport să fie posibil. Îmi doresc ca acest război odios să se încheie în cel mai scurt timp, iar relațiile de colaborare cu vecinii noștri ucraineni să fie doar întâlniri în care să ne bucurăm împreună de activități frumoase”, a declarat primarul orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda.

Gabriel Zetea: ”Implicarea colegilor social-democrați din Maramureș îmi arată că umanitatea și solidaritatea sunt cuvintele care ne definesc”

Liderul județean al PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea a dorit să mulțumească tuturor colegilor social-democrați pentru implicarea exemplară de care au dat dovadă în aceste zile. Parlamentarul maramureșean a adus mulțumiri și organizațiilor, instituțiilor publice, cetățenilor, agenților economici, cadrelor medicale și sanitare, voluntarilor care vin neîncetat atât în sprijinul refugiaților, cât și al ucrainenilor care se află prima linie a războiului.

”Este dincolo de orice putere de înțelegere ce se întâmplă acum în Ucraina. Suntem solidari cu drama statului vecin și suntem alături de ucrainenii care au fost nevoiți să își părăsească casele și familia pentru a fugi din calea războiului. Mă bucur, însă, când văd câtă umanitate există în fiecare maramureșean și sunt mândru de fiecare în parte. Cu toții am pus mână de la mână pentru a veni în ajutorul vecinilor noștri, iar mobilizarea exemplară din aceste zile îmi arată că putem depăși orice diferende atunci când alții au nevoie de sprijinul nostru. Îi felicit pe toți colegii mei pentru implicare și dăruire, dar felicit, deopotrivă, fiecare maramureșean care s-a alăturat acestei lupte dure, cu un singur scop: de a readuce, cât mai curând, pacea în Europa”, a conchis deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președintele filialei județene a PSD.Biroul de presă al PSD Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și