Eilish a câştigat 5 premii Grammy, printre care şi cele patru premii considerate cele mai importante ale galei - la categoriile cel mai bun album, piesă, înregistrare şi cel mai bun nou artist.

Tânăra californiană le propune ascultătorilor un sound unic, abordând teme precum depresia, sinuciderea şi schimbările climatice. Ea a câştigat cu albumul său de debut, "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", iar single-ul "Bad Guy" a primit premiile pentru piesa anului şi înregistrarea anului.

Billie Eilish, o apariţie nonconformistă, cu părul vopsit verde şi cu hainele mereu lăbărţate, a înregistrat acest album alături de fratele ei mai mare, Finneas, în dormitorul locuinţei lor din Los Angeles. La rândul său, Finneas a câştigat şi el un Grammy la categoria rezervată producătorilor muzicali.

Cei doi au fost vizibil emoţionaţi de succes, reuşind să se impună la categorii în care au mai fost nominalizaţi artişti deja consacraţi, precum Taylor Swift, Ariana
Grande sau rapper-ul Post Malone.

"Nu am scos acest album pentru a câştiga un Grammy. Noi am compus muzică despre depresie şi gânduri suicidare şi schimbările climatice. Acum ne aflăm aici confuzi şi recunoscători", a declarat Finneas în momentul înmânării premiilor.

Întrebată în culise ce va face de acum înainte, Eilish a răspuns: "Nu mă interesează decât acest moment... Voi face ceea ce voi crede de cuviinţă".

Cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy a fost deschisă de rapper-iţa Lizzo care a dedicat-o fostului baschetbalist de la LA Lakers Kobe Bryant, care a murit duminică într-un accident de elicopter. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât ceremonia s-a desfăşurat în sala Staples Center, unde erau organizate şi meciurile de baschet ale formaţiei la care juca Bryant.

"Această seară este pentru Kobe", a spus Lizzo, înainte de a-şi susţine numărul în deschiderea ceremoniei. După ce şi-a interpretat melodiile "Truth Hurts" şi "Cuz I Love You", Lizzo i-a oferit microfonul gazdei evenimentului, Alicia Keys, care la rândul său i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant.

"Simţim cu toţii aceeaşi durere. Astăzi, Los Angeles-ul, America şi lumea întreagă au pierdut un erou şi ne-am întâlnit aici, cu inimile frânte, în chiar casa pe care Kobe Bryant a construit-o", a susţinut Alicia Keys, înainte de a interpreta o variantă foarte sentimentală a piesei "It’s So Hard to Say Goodbye", acompaniată de formaţia soul Boys II Men.

Lizzo a câştigat 3 premii Grammy după ce pornea ca marea favorită a galei, cu 8 nominalizări, iar rapper-ul Lil Nas X a câştigat două premii pentru colaborarea sa cu Billy Ray Cyrus la piesa "Old Town Road".

Grande a interpretat un potpuriu de piese de pe albumul său "Thank u, Next", printre care "7 Rings" şi "Imagine", dar nu a câştigat la niciuna idntre cele 5 categorii la care a fost nominalizată.

Rapperul Nipsey Hussle, 33 de ani, care a fost împuşcat mortal anul trecut în cartierul său din Los Angeles, a câştigat postum două premii Grammy şi amintirea sa a fost onorată în cadrul unui moment tribut susţinut de John Legend, DJ Khaled şi de rapper-ul Meek Mill.

La mai puţin de 4 ani după moartea sa tragică, legenda R&B şi funk Prince a fost omagiat de către Usher, care a revenit pe scena acestor premii în premieră după apariţia alături de Justin Bieber de la ceremonia din 2011.

Acompaniat de percuţionista Sheila E., care a colaborat o lungă perioadă de timp cu Prince, dar şi de solista britanică FKA Twigs, Usher a interpretat un potpuriu din piesele lui Prince "Little Red Corvette", "When Doves Cry" şi "Kiss".

Blake Shelton şi logodnica sa Gwen Stefani au interpretat ţinându-se de mână duetul "Nobody But You". Pe scenă au mai urcat pentru a cânta Jonas Brothers, Tyler the Creator şi Boyz II Men.

Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi de membrii Academiei americane de arte şi ştiinţe ale înregistrării, instituţie implicată într-un scandal după plecarea noului său director general, Deborah Dugan, pe fondul unor acuzaţii de conflict de interese în procesul de nominalizare, acuzaţii respinse de Academie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și