Potrivit raportului de control, în perimetrul verificat, Schela — Independența — Slobozia Conachi, nu se realizează exploatarea gazelor naturale și nu au fost realizate prospecțiuni privind gazele de șist. De asemenea, societatea deține autorizații de mediu pentru activitățile desfășurate, activități ce includ extracția petrolului brut, servicii conexe, transporturi prin conducte și depozitări. Autorizațiile de mediu stabilesc obligativitatea monitorizării factorilor de mediu, iar din documentele prezentate rezultă că nu sunt depășiri ale indicatorilor monitorizați. În ceea ce privește injectarea apelor de zăcământ, aceasta se realizează conform tehnologiei prevăzută în autorizația de mediu și autorizația de gospodărire a apelor.

OMV Petrom deține aici 13 parcuri de sonde, cu un total de 412 sonde de extracție țiței în exploatare, 408 sonde extracție scoase din funcțiune (asigurate cu dopuri de ciment succesive) și șase sonde de injecție apă de zăcământ. În cursul anului 2013, au fost forate și date în exploatare 14 sonde de extracție a țițeiului în extravilanul și intravilanul comunei Schela, pentru care societatea deține actele de reglementare, după parcurgerea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Date fiind evenimentele din ultimele săptămâni, la nivelul companiei, a fost înființată și o celulă de criză, care monitorizează situația astfel încât să fie preîntâmpinat orice fel de eveniment care să aibă impact asupra activității și implicit asupra comunităților apropiate și mediului.

Controlul comisarilor de mediu a fost făcut din dispoziția prefectului județului Galați, Emanoil Cătălin Bocăneanu și la solicitarea sătenilor din Izvoarele, care susțin că una dintre cauzele cutremurelor din zonă se datorează exploatărilor petroliere ale OMV Petrom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet