Alaturi de autoritatile judetene si locale a stat si secretarul din Ministerul Muncii, Codrin Scutaru. Presedintele Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, a declarat ca Maramuresul este un judet al armoniei si ca traditiile inca n-au murit.

“Craciunul este o sarbatoarea a bucuriei, o sarbatoare a impacarii, o sarbatoare care trebuie sa ne faca pe noi toti sa fim mai buni. Maramuresul este un judet al echilibrului, al pacii, al armoniei si mi-e drag sa vad atata lume, azi, langa noi.

In ciuda kitsch-ului, in Maramures se mai pastreaza traditia, colindele, facutul colacului, taiatul porcului, asa cum strabunii o faceau. Este bine sa ne mentinem traditiile”, a spus Zamfir Ciceu.

“Cred ca prezenta Ministerului Muncii aici nu este intamplatoare, pentru ca noi suntem si ministerul familiei, iar ce faceti dumneavoastra aici este readucerea traditiei, credintei, in prim plan. Craciun in Maramures inseamna Craciun in familie.

E o atmosfera cum rar se mai gaseste in Romania, hai sa o promovam cu tarie si sa uitam in aceste zile de toate cate au fost grele”, a punctat secretarul de stat Codrin Scutaru.

La eveniment au mai fost prezenti primarii din Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Somcuta Mare, Baita de sub Codru, Rozavlea si Bistra, care, alaturi de cate un grup de oameni din localitatile pe care le conduc, au facut pomana porcului, potrivit stilului specific din zona de unde provin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și