Dănuţ Hotea este un tânăr din Maramureş, care a făcut facultatea în Bucureşti, dar nu şi-a găsit de muncă în domeniul său, sociologie-psihologie, arată un articol de pe blogul adelaparvu.com. O bună bucată de vreme, şi-a câştigat existenţa din reparaţia de motociclete, apoi a muncit în construcţii în Italia, Elveţia şi Franţa.

Însă, înainte de a pleca în străinătate, Dănuţ şi-a descoperit marea pasiune. Iubitor de drumeţii montane, el a descoperit magia caselor tradiţionale din lemn. Mergea adesea la oamenii săraci care locuiau în aceste case şi le ducea în dar alimente. Nu le cerea nimic în schimb, doar le "spiona" construcţiile.

Iar, atunci când o familie din localitatea sa i-a dat pe mână o casă veche (familia pleca în Statele Unite şi dorea să demoleze casa), Dănuţ a fost sigur că acesta este visul lui: să construiască cu lemn vechi.

Întors din străinătate, Dănuţ a început să ridice case din lemn vechi recuperat, ajutat de câţiva prieteni. Pe lângă case, Dănuţ Hotea construieşte şi chioşcuri de grădină, căsuţe din copac, verande, terase şi multe altele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și