Proiectul cuprinde evenimente pe parcursul a 10 zile, un concurs de interpretare a cântecului popular dedicat marelui interpret de muzică populară Viorel Costin, Ziua Ansamblului folcloric MARA, 50 de ani de activitate, Spectacol de Gală dedicat Zilei Naționale a României.

La ediția din acest an a Concursului de interpretare a cântecului popular maramureșean „VIOREL COSTIN”,concurenții selectați pentru finală au dovedit talent, o bună pregătire a repertoriului ales și un deosebit respect pentru costumul popular maramureșean. Ca noutate, în probele de concurs, pe lângă o piesă la alegere cu acompaniament, una fără, concurenții au prezentat un cântec din repertoriul lui Viorel Costin.

Juriul a acordat următoarele premii : Marele premiu și trofeul Concursului „VIOREL COSTIN”- Topan Diana (Baia Mare), Premiul „VICTORIA DARVAI” (locul I): Covaci Raluca Liuța (Sat Șugatag) și Prună Adela Iulia(Iadăra), Premiul „GHEORGHE COVACI-CIOATĂ” - Pătcaș Florin Ionuț; Premiul „NICOLAE TUDOROVICI” - Dănuț și Cristian Vlad; Premiu pentru autenticitate- Lăzăroi Iasmina; Mențiuni: Gogotă Dana Rodica, Cozneac Andreea, Pașca Maria Elena și Chira Daiana Crina.

Premiile sunt importante prin faptul că atestă calitatea de interpret de muzică populară și stadiul pregătirii pentru evoluția artistică. Trofeul Concursului „VIOREL COSTIN” a fost asigurat prin contribuția familiei artistului și înmânat de Ileana Dăncuș (n.Costin), sora îndrăgitului interpret.

Juriul a fost alcătuit din specialiști, având ca președinte pe d-na prof. Rodica Gheorghiu; membri : Ileana Dăncuș (n.Costin), Ștețca Gheorghe, Barz Mirela și Ileana Matus. Un taraf alcătuit din instrumentiști de mare valoare, (printre care Viorel Bledea și Ioan Dunca), dirijați de Mihai Chiș, a asigurat acompaniamentul concurenților și a contribuit la succesul evenimentului. Atât ziua de concurs cât și gala laureaților au fost un adevărat regal al muzicii populare din județul nostru, la care și-au adus contribuția: câștigătorul de anul trecut al marelui trofeu„VIOREL COSTIN”- solistul Denis Cupșe, inegalabila Ileana Matus care a prezentat un repertoriu alcătuit din cântecele lui Viorel Costin și dansatorii Ansamblului MARA, care au fost răsplătiți cu ropote de aplauze !

Evenimentele din cadrul proiectului “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE”- ediția a II-a 2018, se vor încheia cu spectacole de gală dedicate Zilei Naționale a României-Centenarului Marii Uniri și împlinirii a 50 de ani de la înființarea Ansamblului Folcloric MARA, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale dintre care amintim: Discului de aur și colierului de argint Dijon, Franța, a premiului Europa acordat de Fundația Herder.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet