Deși o parte dintre consilierii locali sigheteni au cerut public operatorilor de pe platforma industrială să oprească activitatea pentru câteva săptămâni cu scopul de a reduce riscul de infectare cu COVID-19, din păcate marea lor majoritate nici nu au dorit să audă.

În data de 10 aprilie a.c. între orele 14:30 - 15:30, la efectuarea schimbului s-au prezentat două echipaje de poliție, asistate de două echipaje de poliție locală, pentru a încerca să fluidizeze afluirea și defluirea muncitorilor, însă din păcate cu un succes limitat.

Deși muncitorii în marea lor majoritate s-au conformat indicațiilor polițiștilor, în actualul sistem de organizare a schimbului de tură este imposibil să se evite aglomerările de oameni.

Consilierul local Nicolae Iuga propune următoarea soluție pentru rezolvarea situației: „Comitetul local pentru situații de urgență trebuie să se întrunească de îndată și să decidă următoarele:

1. Debarcarea / îmbarcarea muncitorilor la efectuarea schimbului de tură trebuie să se desfășoare obligatoriu în incinta combinatului, iar autobuzele să fie dispuse la distanțe considerabile unul față de celălalt. Astfel am evita crearea unor mulțimi de oameni și situațiile în care cei ieșiți din tură stau la grămadă la chioșcurile alimentare și la magazinele din fața combinatului.

2 Trebuie dispusă interzicerea părăsirii incintei combinatului de către muncitori la efectuarea schimbului, cu excepția celor care se deplasează pe jos / cu bicicleta sau autoturismul personal. Aceștia din urmă trebuie lăsați să iasă din combinat în grupuri mici de persoane iar în fața platformei industriale două echipaje de poliție sunt suficiente a se asigura că cei care ies își continuă deplasarea și nu se opresc pentru a forma grupuri mari de oameni.

3. Echipajele de Poliție trebuie instruite să nu ceară adeverințele de angajator ale personalului muncitor, ci singurul lor scop este de a se asigura că oamenii sunt în deplasare continuă și se îndepărtează de platforma industrială.

Dacă aceste măsuri vor fi puse în aplicare, reducem foarte mult riscul răspândirii noului coronavirusului COVID-19”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet