Astfel, ierarhii moldoveni, în frunte cu mitropolitul Vladimir, cer ca populația Republicii Moldova să nu fie vaccinată obligatoriu în cazul găsirii unui vaccin anti-coronavirus, spunând că astfel există un presupus ”pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”.

Textul semnat de șefii Bisericii Ortodoxe din Moldova abundă în teorii ale conspirații și minciuni grosolane. Iată câteva exemple:

– ”Opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G.

– Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță.

– Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă.

– Totodată, a început microciparea în masă a populației din Europa. Cu toate că în Suedia vaccinarea nu este obligatorie, totuși mii de oameni, îndeosebi tineri, acceptă benevol și chiar cer să li se implanteze un microcip introdus sub piele cu ajutorul unei seringi. Tehnologia dezvoltată în Suedia pare a fi apărut deja și în Italia și se consideră că ea va avansa, pe măsură ce guvernele, care reacționează după acest virus planetar, își doresc un control asupra răspândirii bolii, iar aceste cipuri permit acest control”.

În argumentația lor, șefii bisericii subordonate Rusiei citează argumente aduse de parlamentarii români Varujan Vosganian și Matei Dobrovie, precum și articole din Evenimentul Zilei.

Toate argumentele folosite de BOM sunt întâlnite frecvent pe site-urile de fake news și grupurile de troli de pe rețelele sociale controlate de Rusia, după cum au demonstrat studii ale serviciului de combatere a dezinformării din subordinea Comisiei Europene.

În Republica Moldova funcționează în paralel două biserici ortodoxe: cea subordonată Patriarhiei Moscovei (care a și emis documentul de mai sus) și cea subordonată Patriarhiei Române.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet