„S-au făcut în total 75 de controale la administraţiile locale pe linie de salubrizare. Pentru că unele au fost verificate de două ori. Au fost verificate şi declaraţiile la fondul de mediu. Primăriile au obligaţia de a face selectarea colectivă, 15% din cantitatea colectată trebuind să fie valorificată. Dacă nu s-a făcut această valorificare, atunci administraţiile locale trebuie să plătească 100 de lei pe tonă pentru obiectivul care nu a fost atins. Amenda e de la 1000 de lei la 2500 de lei. În Maramureş am avut aplicate 12 sancţiuni şi 3 avertismente”, a declarat Claudia Simion, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Maramureş.

Primăriile care au fost amendate cu câte 1000 de lei fiecare sunt Coroieni, Budeşti, Călineşti, Săcel, Dragomireşti, Botiza, Poienile Izei, Băseşti, Bistra, Leordina, Bârsana, Rona de Jos. Primăriile care
au primit avertismente sunt primăriile Poienile de sub Munte, Gârdani şi Suciu de Sus.

„Dacă nu am depus-o, asta e. M-au amendat. Am uitat pur şi simplu de ea. Trebuia să o depun, că nu era mare scofală. Om vedea cum om face. Şi nici anul trecut nu cred că am depus-o, dar acum doi ani ştiu că am depus-o la timp.”, a adăugat primarul localităţii Budeşti, Vasile Tamaş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet