La nivelul lunii august 2013, 532 de operatori erau autorizați pentru astfel de activitate.

Aceste controale vor avea în vedere atât agenții economici autorizați cât și pe cei aflați în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz, conform unui comunicat al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, remis joi AGERPRES.

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu au supus dezbaterii publice, începând cu 5 martie 2014, proiectul de Ordin al ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național.

Ca noutate, în Programul Rabla 2014, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/ dealerilor validați în program. De asemenea, o altă propunere este aceea de a include în program și mașini cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani.

Administrația Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei.

Pentru prima dată, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziționarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și