„Asum responsabilitatea totală” în această catastrofă, a afirmat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, într-o înregistrare video postată pe site-ul televiziunii de stat. „Aş fi preferat să fi murit şi să nu fiu martor la un astfel de accident”, a adăugat el.

Amir Ali Hajizadeh a precizat că avionul Boeing a fost identificat în mod greşit drept rachetă de croazieră şi a fost doborât cu o rachetă cu rază scurtă.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat forţelor armate ale ţării să remedieze orice „neglijenţă” şi să facă tot ce este necesar „pentru evitarea repetării unui astfel de accident”, după ce Gardienii Revoluţiei au recunoscut doborârea din greşeală a avionului ucrainean.

Conform agenţiei Fars, apropiată ultraconservatorilor, ayatollahul Khamenei a fost informat vineri că tragedia avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines a fost provocată de o „eroare umană”, iar el a ordonat ca adevărul să fie făcut public. Totodată, ayatollahul a prezentat „sincere condoleanţe” familiilor victimelor acestui „accident întristător”.

La Kiev, s-a anunţat sâmbătă că preşedintele Volodimir Zelesnki va avea o discuţie telefonică cu omologul său iranian Hassan Rouhani în cursul după-amiezii. Preşedinţia ucraineană a declarat că este sigură că „ancheta va fi promptă şi obiectivă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și