„Este vorba de trei hectare de teren şi voi continua colaborarea cu prietenul meu Gigi (Gigi Becali, n.red.). Nu vreau să spun mai mult despre ceea ce vrem să facem cu acest teren pentru că anumite aspecte juridice legate de acest teren sunt în curs de a fi finalizate“, a declarat omul de afaceri britanic Robert Neale, fondatorul companiei, citat de Ziarul Financiar.

El a adăugat că preţul va fi simiar celui plătit pentru terenul pe care a fost ridicat proiectul, respectic 500-600 de euro pe metru pătrat.

Investiţia în Floreasca Park este estimată la circa 70 de milioane de euro şi ar urma să fie gata în luna septembrie. În prezent, gradul de ocupare a spaţiilor este de 80%, prin viitorii chiriaşi numărându-se Oracle (25.000 de metri pătraţi din 37.500) şi BASF (2.000 de metri pătraţi).

Complexul de birouri este format din două clădiri cu un sistem de 60 de puţuri săpate la 120 de metri adâncime, menită să contribuie la sistemul de climatizare al proiectului. Totodată, ferestrele sunt conectate la un dispozitiv prin care sunt deschise automat în timpul nopţii, pentru asigurarea unei ventilări naturale.

„În cea de-a doua clădire mai avem disponibile patru etaje din şapte, iar chiria practicată a rămas la un nivel de circa 16 euro/metrul pătrat lunar”, a mai spus Robert Neale, care pentru realizarea acestui proiect a cumpărat în 2010 un teren de 1,5 hectare de la George Becali.
Săptămâna trecută, George Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și