Miercuri au intrat în vigoare noile restricții impuse în Germania, pe fondul creșterii tot mai mare a numărului de infectări și a morților din cauza Covid-19. Potrivit datelor publicate de Institutul Robert Koch, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 952 de decese.

Cel mai mare bilanț anterior fusese raportat vinerea trecută, 598 de decese.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că începând de miercuri, 16 decembrie, măsuri mai dure vor fi impuse pe tot teritorul Germaniei, în încercarea de a opri răspândirea Covid-19.

Şcolile şi magazinele considerate neesenţiale sunt închise între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

Peste 1,3 milioane de cazuri de Covid în Germania

Până în prezent în Germania au fost înregistrate mai bine de 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 23.000 de decese.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel, într-un discurs plin de emoție, la respectarea restricţiilor și a măsurilor de distanțare înainte de sărbători, pentru ca numărul cazurilorde coronavirus să nu scape și mai mult de sub control.

Ea a îndemnat la introducerea de noi restricţii până la mijlocul lui ianuarie pe întreg teritoriul Germaniei, unde măsurile existente s-au dovedit insuficiente pentru a limita numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP, preluată de Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și