În opinia lui Dobrindt, Germania nu mai poate arăta lumii o "față prietenoasă" — sintagmă folosită de cancelar atunci când valul de refugiați a început să intre în Germania în vara trecută—, iar, dacă numărul celor care sosesc nu va scădea în curând, Berlinul ar trebui să acționeze singur.

"Recomand de urgență: trebuie să ne pregătim să nu putem evita închiderea frontierelor", a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Creștin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur de marți.

"Ne-aș recomanda nouă, tuturor, să pregătim un plan B", a adăugat ministrul transporturilor. El a respins argumentul cancelarului potrivit căruia închiderea frontierelor ar pune în pericol proiectul european. "Această propoziție, că închiderea graniței va duce la eșecul Europei, este adevărată în sens invers. A nu închide granița, a merge înainte, va îngenunchia Europa", a insistat Dobrindt.

El i-a cerut Angelei Merkel să trimită "un semnal clar lumii: în Germania nu poate veni oricine se află în căutarea unei vieți mai bune". "Avem nevoie de o schimbare rapidă a situației (...) Acum nu mai este suficient să arătăm lunii o față prietenoasă", a subliniat ministrul.

La rândul său, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat, într-un interviu acordat în weekend publicației Der Spiegel, că va trimite guvernului federal o solicitare scrisă în următoarele două săptămâni cu privire la restabilirea ordinii la granițele țării. Landul pe care Seehofer îl conduce, Bavaria, este principala poartă de intrare a refugiaților în Germania.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet