Germania este printre țările cu cele mai puține decese. Unii experți și analiști consideră că acest lucru este posibil și datorită politicii de testare extinsă, derulată de Executivul condus de Angela Merkel.

Autoritățile germane de sănătate publică au estimat că laboratoarele derulează, săptămânal, până la 500.000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Deși datele oficiale nu au confirmat numărul, acest lucru sugerează că puterea de testare a crescut rapid în ultimele săptămâni.

Infrastructura descentralizată de laboratoare și teste înseamnă că munca este efectuată nu numai în spitale și cabinete medicale dar și în stații special amenajate pentru testarea din mașină.

Germania ar putea să emită așa-numite “pașapoarte de imunitate”. Cercetătorii germani pregătesc un studiu masiv pentru a afla câți oameni sunt deja imuni la virus. Astfel vor putea emite documente care să excludă angajați de la restricțiile de circulație.

Studiul va implica, de la mijlocul lunii, testarea pentru anticorpi în rândul a mai mult de 100.000 de voluntari. Controlul va fi repetat la intervale regulate pe eșantioane mai mari din populație, pentru a urmări evoluția pandemiei.

Deși guvernul german încă nu are o poziție oficială privind eliberarea unui certificat de către specialiști, rezultatele studiului organizat de instituțiile de sănătate publică ar putea ușura decizia privind redeschiderea unor școli și care categorii de angajați să se întoarcă la lucru.

În zonele cu o așa-numită “imunitate de turmă”, unde sunt mai multe rezultate pozitive la anticorpi, guvernele ar putea relaxa restricțiile.

Testarea în grup

Cercetătorii de la serviciul de donare de sânge al Crucii Roșii Germane din Frankfurt, condus de prof. Erhard Seifried, și Institutul de Virusologie Medicală al Spitalului Universitar de la Universitatea Goethe din Frankfurt, condus de prof. Sandra Ciesek, au dezvoltat cu succes o metodă care permite testarea în grup.

Mai exact, se amestecă eșantioane de la mai multe persoane. Dacă rezultatul este negativ, toate eșantioanele conținute de acestea au un rezultat negativ. Testarea în grup nu are influență asupra limitei de detectare. Dacă rezultatul este pozitiv, eșantionul pozitiv poate fi apoi identificat în 4 ore.

"Acest lucru va face posibil pentru toți oamenii de știință și politicieni să extindă testarea la alte grupuri de populație, chiar și cu resurse limitate de kit de testare, mai devreme decât se credea anterior", spune Seifried.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet