Rezoluția, ce ar urma să fie prezentată Consiliului pentru Drepturile Omului al Adunării Generale a Națiunilor Unite, nu va menționa însă în mod explicit SUA. Documentul va urmări să obțină includerea activităților pe internet în Pactul internațional asupra drepturilor civile și politice votat în 1966 de Națiunile Unite și intrat în vigoare în 1976 pentru a proteja drepturile individuale.

„Diplomați germani și brazilieni, și nu numai, s-au întâlnit astăzi pentru a discuta pe marginea unui proiect de rezoluție”, a afirmat un diplomat european, prezent la reuniune. „Scopul este de a transmite un mesaj celor care abuzează de sistem”, a adăugat diplomatul respectiv, vorbind sub rezerva anonimatului.

Brazilia și Germania doresc ca internetul să fie menționat în articolul 17 al Pactului potrivit căruia „nimeni nu va face obiectul unor imixtiuni arbitrare sau ilegale în viața sa privată, a familiei sale, a domiciliului sau corespondenței sale, nici al unor atingeri ilegale aduse onoarei și reputației sale”.

Germania și Brazilia nu și-au ascuns iritarea după ultimele dezvăluiri cu privire la practicile de spionaj ale americanilor ce le-ar fi vizat pe cancelarul german Angela Merkel și președintele brazilian Dilma Rousseff, notează AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet